6 idees vir die skep van bykomende leefruimte

Mini huis om te gaan

Foto: Loftcube / Steffen Jänicke

2. Stapel hoog

Die ou gebou in Regensburg het dieselfde dakvorm as die buurhuis aan die regterkant gehad: 120 vierkante meter leefruimte was te min vir die groot gesin. Argitek Kurt Werner het die solder afgebreek, dit op twee verdiepings opgesaal: 81 vierkante meter meer. Die boonste verdieping is drie meter van die straat af, so dit kan nie vanaf die stegie gesien word nie - soos vereis deur die ou stad se statute. Verstommende het gelei tot 'n terras met 'n panoramiese uitsig oor die katedraal. Omskakelingskoste met ouma 225.000 euro.
Meer foto's en konstruksie data.

Geheue sloping

Foto: Thilo Härdtlein

3. Saal dwars op

Geboue sit vas in Waidhofen om spasie te bespaar. Die skuinsdak aan die linkerkant behoort reeds aan die buurman: groei net opwaarts. Hertl.Argitekte het die dak verwyder en die donker gordelsteenblok met die gesinskamer en kombuis daaroor geplaas. Die Middeleeuse basisstruktuur skyn wit. ’n Terras het aan die kant vry gebly. So 'n verskuiwing bring baie lewensgehalte en hou die huisfasade laag - daarom is 'n kleiner grensafstand voldoende.

Offset, basis konstruksie

Foto: Paul Ott

4de. Plaas die bewerking langsaan

Die villa van die eeuwisseling in 'n Freiburg-voorstad sou vergroot word. Die ander semi-losstaande huis is aan die linkerkant, maar aan die regterkant
plek was. Die agtertuin is onaangeraak gelaat.
Aan die straatkant bied die ou gebou sy sjokoladekant met 'n indrukwekkende fasade-dekor. Die hellingkant is nie veeleisend nie. 'n Tipiese stadsvilla van hierdie konstruksietydperk en dus 'n gelyste gebou. Die byvoeging vereis 'n seker instink.
Die konsep - Bernhard Vogel van die Erne-Vogel-Hug-kantoor het 'n eenvoudige uitbreiding ontwerp en die ou huis sy voorkoms gegee. As jy die pragtige fasade, erker en dak vergeet, dan skil die struktuur wat langsaan staan ​​- 'n innerlike verwantskap so te sê. Die nuwe gebou draai weg van die straat af, met die motorhuisspasie parallel met die grens. Jy kan dus vandag nog die baaitoring vanuit elke straatrigting sien - en daar is 'n maksimum, respekvolle afstand tussen oud en nuut. 'n Tussenvleuel verbind die twee geboue diskreet: as 'n ruim ingang na die nuwe eengesinshuis in die ou, boombedekte woongebied.

Verbouing

Foto: markusloeffelhardt.de

5. Voeg kamers by

Die meenthuis in Basel sit skouer aan skouer met sy bure reg op die sypaadjie. Toe die broers en susters dit kry, sou die tweevertrekkantoor op die grondvloer 'n enkelwoonstel vir die suster word. Moeilik omdat daar nie genoeg spasie was nie. Ten spyte van die wintertuin, wat ook siek was. Argitek Martin Wagner het die leefruimte elegant verdubbel. Hy het die kantore in 'n kombuis, eetarea en badkamer omskep, die wintertuin afgebreek en 'n groter uitbreiding vir 'n gekombineerde sitkamer en slaapkamer gebou. Meubels word op maat gemaak, die bank skuil byvoorbeeld in 'n nis. Die kinkel in die buitemuur was nodig as gevolg van die ou agteruitgang: toegang tot die mini-binnehof, waar die vullisblikke is, bedek deur 'n halfhoë muur. Die dak van die slaapsone dien as 'n balkon bo.

Verbouing

Foto: Reiner Blunck

6de. Vervang skuur

Die oudste vakwerkhuis in Leichlingen is reg op die Middeleeuse markplein. Sentraal geleë in die dorp - en in die verkeer. Die ou skuur op die gewel is afgebreek. In plaas daarvan het die argitek Ulof Rückert 'n slaapkamerkubus met goeie hitte- en geraasbeskerming, 'n dakterras as tuinvervanging, 'n balkon voor en 'n motorhuis daaronder ontwerp. Die kubus maak die straatkant toe. Verhoog met 36,5 vierkante meter tot 'n totaal van 162,5 vierkante meter, omskakelings- en nuwe konstruksiekoste geëkstrapoleer na vandag s'n: 160.000 euro.

kubus

Foto: Ulof Rückert

Sciarid-muggies hou veral van die vogtige klimaat, en daarom word hulle meestal in kweekhuise aangetref.

Foto: iStock / serezniy

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here