Ou huis in die land opgeknap: teen alle kanse

Ons het dadelik verlief geraak op die bekoring en atmosfeer van die huis. Ons het die area hier al van 'n paar baai-uitstappies geken. Die kliënt

Daar is dus besluit om die ou huis op te knap

Die gesin het dus maar self die huis gekoop. Hulle het eers nie veel verander nie, hulle het die ou gebou in sy bestaande vorm as 'n naweekhuis gebruik. Soms het hulle selfs die vorige eienaar se meubels in die kamers gelos. So eintlik alles soos beplan: 'n huis vir ontspanning. Dit was vir albei moeiliker en moeiliker om na die stad terug te keer. “Ons het so tuis gevoel hier dat ons daaraan gedink het om ons woonstel in die stad prys te gee en heeltemal land toe te trek,” sê die kliënt. Hulle was albei gereeld op pad vir werk. Hulle wou kinders hê, so hulle het in elk geval gou meer spasie nodig gehad. Waarom dan nie die ou huis op die platteland opknap nie?

Sloop die ou huis in plaas daarvan om dit op te knap?

“Die eerste argitek met wie ons gepraat het, het ons redelik vinnig aangeraai: Dit is beter om af te breek en weer te bou,” onthou die kliënt. Maar dit was vir hulle twee nie ter sprake nie. Hulle wou die bekoring van die ou 19de-eeuse huis hê. Eeu bewaar. Om ’n huis af te breek was vir hulle nie ter sprake nie. Hulle was gelukkig met die tweede argitektuurkantoor. “Dit was ’n redelik jong kantoor en hulle het dadelik verstaan ​​wat vir ons belangrik is. “Voordat die opknappingswerk begin het, het die slegte nuus gekom: Die plafonbalke en balkstutte is deur vog en plae vernietig. Die mure was ook nat. Omdat daar geen fondamente onder dele van die ou huis was nie en daar geen vloerblad was nie: die mure was deels net so in die sand, sowat 70 sentimeter diep. “Dit het baie meer werk beteken as wat verwag is,” sê die kliënt.

Die hermodellering van die ou huis

Hulle twee het dus die dak en plafonbalke laat verwyder. Maar dit het nie daar gestop nie: Hulle moes steeds mure afbreek, die kern van die ou huis verwyder en alles behalwe 'n paar fondasiemure verwyder. Hulle het self die sloping georganiseer. Op 'n stadium was daar 'n graaf in die sitkamer. Dit is nie noodwendig op die wenslys vir die droomhuis nie. “Ons het 'n punt bereik waar ons nie kon teruggaan nie. Ons het net vorentoe gekyk,” sê die kliënt van die moeisame opknapping. Die radikale aftakeling het ook geleenthede geopen. Die nuwe vloerblad, wat uit sement gegiet is, stabiliseer die gebou. ’n Horisontale versperring, rondom ingebou in die oorblywende mure, keer die stygende vog. Die kamers in die ou huis was te laag met 'n gemiddelde plafonhoogte van twee meter. Hulle het dus die eerste verdieping 'n goeie halwe meter hoër laat ommuur. ’n Ringanker stabiliseer die statika van die nuwe konstruksie. Hulle het die trappe in die huis ontvang en teen skade beskerm terwyl hulle met 'n plastiekbedekking gewerk het. Dit het nog drie trappe aan die bokant gekry en 'n nuwe reling wat sy voorganger kopieer. En bo 'n plat dakvenster, sodat daglig die trappe nou verlig.

Die ou huis na die opknapping

Die boonste verdieping is gebou met 'n houtraamkonstruksie. Vir hierdie doel is dennehoutbalke gebruik toe die ou huis opgeknap is, en die dak is nuut geïsoleer en bedek. Die mees ooglopende verandering is egter die bout wat deur die middel van die huis gly en meer leefruimte bied. “Ons was verbaas toe die argitekte vir ons die kartonmodel met die groot uitbreiding wys,” verduidelik die kliënt. “Maar toe word dit vir ons duidelik dat ons die atmosfeer van die huis kan behou en terselfdertyd kan wys dat ons dit omvattend verander het. “Uiteindelik is die gebou rondom geïsoleer en gepleister, bo-op met hout geklee wat die ou skuur pryk.

Foto's van die opgeknapte landhuis 3 foto's

Die meubels is - net soos die huis - 'n mengsel van verlede en hede. Sommige nuwe meubels is by die erfstukke en bestaande dele van die ou woonstel gevoeg.

Foto: Charlotte Krauss Begin fotogalery

Die meubels is - net soos die huis - 'n mengsel van verlede en hede. Sommige nuwe meubels is by die erfstukke en bestaande dele van die ou woonstel gevoeg.

Foto: Charlotte Krauss

Die skuifvensters kom van die ou stoep af. Voordat die ou huis gesloop is, is dit verwyder, dubbelglas en vars geverf terug in die huis.

Foto: Charlotte Krauss

Die dame van die huis was tydens die opknapping swanger met haar eersteling. Die twee het nou twee kinders en voel heeltemal op hul gemak in hul groen oase met die bos.

Foto: Charlotte Krauss

Verdere planne vir die opgeknapte ou huis

Die gesin is steeds besig met veranderings aan die ou huis. In die voorportaal beplan sy 'n allround bankie en 'n ingeboude klerekas waarin alle baadjies sal verdwyn. Die tans donker en klam kelder moet meer bruikbaar gemaak word. Die ander geboue op die eiendom moet ook omskep word. Die gesin wil ruimte skep vir gaste in die voormalige skuur. Sodoende haal sy die oorspronklike idee van 'n gedeelde huis in die natuur op. En 'n werkswinkel moet gebou word in plaas van die skuur. Daar is dus nog baie om te doen. Ons is opgewonde!

Alhoewel ons net 30 minute van die stad af woon, het ons al so baie hier gevestig dat ons skaars teruggetrek word. Die kliënt

feite en syfers

Leefarea. 185 vierkante meter
Konstruksie: messelwerk (onder) en houtkonstruksie (bo)

Materiale en produkte

Bank: Bolia; Kaggel: hwam; Parket: Hinterseer, Parat Oak Country; Teëls (kombuis): baksteenteëlfabriek; Boekrak: Haseform-boektoring; Lamp op sideboard: Werner Voß; Bad: Kaldewei; WC: Keramag; Stortbak & afskorting: stortwêrelde; Mengers: Hansgrohe; Teëls: "Stof ", Provenza; Gips: Steico.

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here