Ou huis, nuwe geluk

Die egpaar het die meenthuis op 'n oppervlakte van net 50 vierkante meter ontwerp volgens hul nuwe belangstellings: Nie meer grassny nie. Nie meer kamerplante wat opdroog nie. Maar daar is dikwels vars blomme. Reis saam, toer deur die land op motorfietse. “As ons die sleutel draai, kan hierdie huis lank alleen wees,” sê Harald.

Ruimte moet vaardig gebruik word

In die dorpshuis is daar geen kinderkamer nie, geen gastekamer nie. Die kelder is in 'n wyn- en gereedskapstoor omskep. Die waskamer met gasketel en 'n klein kantoor is op die grondvloer. Agter 'n mini-agterplaas, net groot genoeg vir 'n roterende kleredroër. Die slaapkamer, badkamer en kleedkamer deel die eerste verdieping. Bo dit bied die boonste verdieping plek vir vier mense as 'n hoë, ligte sitkamer met kombuis en eetarea. Min is bekend oor die geskiedenis van die ou huis met die klein kamers. Jare gelede het Heide K. dit vir 92.Het 032 euro van 'n gemeenskap van erfgename gekoop, met die bedoeling om dit later in 'n aftreeoord te verander. Die latei bokant die ingang gee die jaartal 1709 aan; die granietsteen kan egter uit 'n gesloopte huis kom.
Eerstens het die verhuurder alle nie-draende binnemure en deure met sy eie hande uitgeskeur. Die kelder is tot staanhoogte uitgegrawe en geteël. Die fondasiebalke het deur die eeue verrot. Die huis het oor 'n voet na die agterplaas geleun. Om gelyke oppervlaktes te bereik, het Harald plafonne laat ophang en vloere ingegooi, en pype en kabels daar aangelê. Die ensemble-beskerming in die ou dorp laat geen eksperimente op die straatfasade toe nie. Daarom is dit net vars geverf met liggrys, vensters en mure is in wit afgesit. Die hout tralievensters kom steeds van die voormalige eienaar. Om nie in die reën te staan ​​wanneer jy by die huis kom nie, is die voordeur 'n meter diep in die gang geskuif, wat as 'n ligvanger opgetree het: 'n glasdeurblad, rondom bedraadglas, vasgehou deur dun staalstawe. Die suidekant het net so min verander as wat die voorfasade verander het. Latte, isolasie en geel-geglasuurde sparplanke bedek die pleister. Skrynwerkers het die dak gelig, die hok verwyder en met skaapwol geïsoleer. Die sitkamer strek nou tot by die rif. ’n Groot, reghoekige dakvenster sit teen die helling bokant die sitkamertafel. Bedags dwaal die son oor die houtvloer, snags skyn die maan en sterre. Sulke optiese verfynings laat kamers groter lyk. Die sitkamervensters strek tot op die vloer. Voor dit is daar 'n balkon die wydte van 'n huis - 'n klein patio vir 'n tafel en twee stoele.

Trappe in plaas van trappe

Die huis taps in 'n trapesiumvorm na die agterplaas, die verdiepings is van verskillende hoogtes. Die installering van 'n voorafvervaardigde trap in 'n beperkte ruimte was onmoontlik met verskillende lengtes van meer as vier meter. Die Karlsruhe professor Gerd Gassmann het 'n enkele trap op die lang oostelike muur gesit - 'n traphyser sou maklik wees om te monteer. Geperforeerde aluminiumtrappe van die nywerheidsgebou sit as trappe op twee ysterbalke. Die trappe is blootgestel, sonder enige lywige trapstringers. Bo in die sitkamer vervang 'n rak die reling. Sy glas agtermuur laat lig op die trappe val. Om die beligtingseffek te verbeter, het Heide 'n kombinasie van liggeel en delikate turkoois gekies, plus swart leer, vlekvrye staal en hout. Heide hou daarvan om kaalvoet te loop: 20 sentimeter breë Kanadese denneplanke is aangenaam om op te loop. Dat die skrynwerker dalk die hout moet afskuur, dit oor tien jaar moet herseël - daarmee kan sy saamleef.
Die badkamer is in die slaapkamer ingerig. 'n Groot muur gemaak van kruisement-mat glas staan ​​tussen vyf vlekvrye staal kolomme, lugtig en vry in die kamer. Dit skei die bed en die bad, wat skuins in die hoek sit. Die skuifdeur spaar spasie.

In die middel van vol lewe

Daar is min pakplek in die huis vir die derde lewensfase: In die kleedkamer is daar 'n ingeboude kas gemaak van glaselemente oor die helfte van die lengte van die huis, 'n rak in die slaapkamer, een in die sitkamer, die waskamer het kompartemente vir wasgoed. Die omskakeling het 180 gekos.000 euro. Die aankoopnommer van 90.Deur 000 euro daarby te voeg, sou die geld genoeg gewees het vir 'n klein nuwe gebou. Maar net buite, voor die stad. Die egpaar leef vol lewe in die historiese sentrum: die voetgangersgebied voor die deur, die bakkery om die draai, twee minute se stap na die mark elke oggend, koop vars vrugte en groente. Baie winkels, straatkafees: lewenskwaliteit. Die egpaar het teruggekeer na waar jy op 'n jong ouderdom begin: In 'n doelbewus klein, maar fyn dorpshuis. Met baie voordele: “Ons moet minder verhit, minder skoonmaak en korter afstande hê. Minder is meer. "

Konstruksie data

oorspronklike jaar van konstruksie: 1706
Moderniseringskoste: 180.000 euro sonder bykomende koste en beplanningsfooi
Leef- en bruikbare area: 100 vierkante meter sonder 'n aparte woonstel
Jaar van modernisering: 1999
Verwerfde area: 35 vierkante meter
Loot grootte: 50 vierkante meter
Omskakelingskoste per vierkante meter: 1.800 euro
Eie bydrae: 400 uur

beplanning

Kantoor: Gassmann Argitekte
Van: Gassmann
Eerste naam: Gerd
Titel, kwalifikasie: Prof., Vryskut argitek BDA dwb
Straat: Amthausstr. 28
POSKODE: 76227
Ligging: Karlsruhe
Staat: Baden-Wuerttemberg
Foon: 0049 (0) 7 21/1 61 11-30
Faks: 0049 (0) 7 21/1 61 11-59
E-pos: [e-pos beskerm
Webwerf: www.gassmann argitekte.de

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here