'n Huis gemaak van glas en vuur

Die ontwikkelingsplan het slegs 'n nou boubare area vir die heuweleiendom aangedui. Boonop is slegs een vloer plus dak toegelaat. Die gesin se kamerplan (insluitend twee parkeerplekke) kon nie so geakkommodeer word nie. Dit is te danke aan die slimmigheid van die argitekte René Rissland en Peter Dürschinger dat die huis vandag steeds die gewenste grootte het. Hul truuk: Op die kelderverdieping met motorhuis, wat ver teen die heuwel ingedruk is, het hulle 'n rondom geglasuurde vloer aan die agterkant gesit wat minder as 1,40 meter van die grond af uitsteek. Dit verander dit ook in 'n kelder in terme van goedkeuring. Die enigste normale vloer is die derde vloer met houtpanele met 'n plat geweldak. Regulasies nagekom!

Lae materiaal

Die argitektoniese duo het elk van die drie vlakke anders ontwerp. Die tweede verdieping sit as 'n glasvoeg op die beton en gepleisterde kelder. En bo-op sit die grootliks toe houtkubus wat amper lyk asof dit sweef. Geelgroen, sterk aluminiumrame om die vensters lok die oog. Die ware ster is egter die larikshoutrok: die familie het die argitekte se idee moedig omhels om nie die hout te verf nie, maar om dit met 'n oeroue, amper vergete metode te beskerm: die oppervlak van die hout is verkool. Dit maak hulle bestand teen ongediertes en vog – heeltemal sonder chemikalieë. Dit is die eerste fasade van sy soort op 'n residensiële gebou in Duitsland. “Ek was dadelik verslaaf, want dit pas in by die volhoubare konsep van die huis,” sê die kliënt.

speelgrond

Die net oor die eetarea is ook onkonvensioneel. Oorspronklik was 'n metaalreling bedoel as 'n valbeskerming rondom die lugruim. Dit sou egter die ruim karakter van die lewende galery ontwrig het. “Kom ons installeer ’n veiligheidsnet,” het argitek Rissland geterg. ’n Grappie wat werklikheid geword het. "Die netwerk is wonderlik: ontspanningsarea en kinderspeelgrond in een ", raas die bouers. “Daarbenewens verf die ligkeëls van die onderligte in die plafon die net as 'n pragtige skadubeeld direk op die etenstafel. "

Hindernisvry

Die gesin het dadelik 'n hysbak laat installeer. Rissland sien dit as deel van sy basiese beginsel om so volhoubaar moontlik te bou. Die hysbak en die geleentheid om die kantoorvleuel as 'n oumawoonstel te skei stel inwoners in staat om die KfW 55-huis te gebruik selfs wanneer hulle te oud is. Terloops, om dadelik vir die hysbak te kies, het 'n paar duisend euro minder gekos as om dit later aan te pas. “As jy op ’n knap begroting is, kan jy eers net die skag bou, goedkoop houtvloere op elke vloer insit en hierdie klein vertrekke as stoorkamers gebruik”, beveel die beplanner aan navolgers wat hul droomhuis wil bou soos die familie.

Idee: skildery volgens getalle

"Toe ons voor die argitekte se planne gesit het, kon ons ons nie indink hoe groot die kamers werklik is nie " - en toe kry die bouers 'n goeie idee: Hulle het op 'n Sondag na een gery met hul dogter en 'n pakkie haar kryte groot parkeerterrein. “Daar het ons die vloerplan in oorspronklike grootte geteken. Dit was baie insiggewend,” was die afsluiting van die veldtog. Toe hulle probeer inleef in die planne wat opgestel is, het die gebou-eienaars opgemerk dat die eetarea en gastebadkamer bietjie te klein was: “Later sou sulke regstellings waarskynlik nie meer moontlik gewees het nie. " 

'n Huis gemaak van glas en vuur 2 prente Oop en ruim kamers is gerig op die groot vensters, wat 'n wonderlike uitsig bied. Die kantoor en slaapkamers is meer verdeel en na die noordooste. Foto: Andreas Schiebel Begin die fotogalery Oop en ruim kamers is gerig op die groot vensters, wat 'n wonderlike uitsig bied. Die kantoor en slaapkamers is meer verdeel en na die noordooste. Foto: Andreas Schiebel

Eerste vloer

Foto: Andreas Schiebel

Konstruksie data

Leef- en bruikbare area: 389.00 vierkante meter sonder 'n aparte woonstel

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here