Riedering-projek: woon in 'n solder in 'n voormalige plaashuis

In die voormalige koeistal is daar nou 'n klein praktyk waarvan die baksteendop-plafon behoue ​​gebly het en dus bydra tot hierdie besonderse flair.

Die gesinspraktyk is in die ou koeistal van die plaashuis geleë.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

Die ruim ontwerpte ingangsarea van die praktyk. Die hele grondvloer bestaan ​​uit blootgestelde rei.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

Plaashuisopknapping: die leefarea

Die leefarea is nou waar die toerusting en hooistoor was. Toegang tot die woonstel is via 'n ou Tennenbrücke op die boonste verdieping. Die interne verbinding is in die ou voersilo geïntegreer as 'n wenteltrap wat van rustaal gemaak is.

Die wenteltrap is in die ou voersilo ingebou.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

Die ru-staal trap lei na die tweede verdieping van die ou plaashuis.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

Woonhok in die ou plaashuis: die tweede verdieping

Hier vind jy die kombuis, eetkamer en leefarea.

Die hele leefarea op die boonste verdieping word heeltemal oopgehou en lyk dus baie ruim.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

Die badkamer, slaapkamers en ander kamers is ingerig as 'n kamer-in-kamer-stelsel om die geheelindruk van die dakstruktuur te behou.

Bykomende glaselemente is in die plafon van die badkamer ingebou. Jy het dus daglig uit alle rigtings en saans ’n uitsig op die sterrehemel.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

'n Tien meter lange skuifvenster laat 'n wonderlike uitsig oor die bergpanorama van Chiemgau toe. Danksy die uitkragende balkon voor, lyk die uitsig onbelemmerd.

Onbeperkte uitsig oor die Chiemgau-bergpanorama.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

In die middel van die groot sitarea bied 'n lugruimte 'n ruimtelike verbinding na onder. Beglazing wat bo in die dak gerangskik is, laat natuurlike daglig toe – tot op die grondvloer. Deur hierdie lugruimte kan die ou graansilo, wat soos 'n beeldhouwerk in die vertrek staan ​​as getuie van sy vroeëre gebruik, in sy volle hoogte ervaar word.

’n Nuwe kaggel is ook in die eetarea aangebring. Slegs die toegang tot die badkamer en die slaapkamers is geskei – die res word heeltemal oopgehou.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

Op sommige plekke is die klipmuur ongepleister gelaat.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

Op die grondvloer van die ou plaashuis is daar gastekamers, gastebadkamers en ander bykomende kamers. 'n Halfverdieping-biblioteek bied 'n uitgang na die terras en die tuin, waar daar voorheen 'n trekkermotorhuis was. Hier, soos op sommige plekke in die huis, is die klipommuurde buitemuur ongepleister gelaat. In die binnekant van die grondvloer onderstreep die blootgestelde rei die rou oppervlakontwerp.

Die fasade van die opgeknapte plaashuis bestaan ​​deels uit ou houtbekleding.

Foto: Questarchitekten / Claus Rammel

Die ou houtbekleding verseker nie net goeie isolasie nie. Visueel pas dit perfek by die groot vensterelemente aan. Hierdie plaashuis-omskakeling wil nie tradisioneel en romantiserend wees nie, maar stem eerder ooreen met die hedendaagse lewe en lewende idees van die inwoners.

Grondvloerplan van die ou plaashuis.

Foto: Questarchitekten / Christine Caspari

Vloerplan van die eerste verdieping van die ou plaashuis.

Foto: Questarchitekten / Christine Caspari

Vooraansig afdeling 1.

Foto: Questarchitekten / Christine Caspari

Vooraansig afdeling 2.

Foto: Questarchitekten / Christine Caspari

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here