Verhuising: Hierdie huis het twee keer verhuis

Met verloop van tyd het die kliënt die idee ontwikkel om woon en werk in die 27,80 meter lange en 12,60 meter breë skuur te kombineer. Die soektog na 'n geskikte bouperseel het etlike jare geduur. Want vir die gewenste kombinasie moes 'n stuk grond in 'n sogenaamde gemengde gebied verkry word. Toe dit gevind is, in Schechen direk by die treinstasie, het hulle saam met Roswag Architects en Guntram Jankowski die konsep ontwikkel om 'n nuwe huis in die hervestigde skuur te plaas. Daar is nou plek vir twee woonstelle, die kantoor en die werkswinkel op 'n verhitte oppervlakte van 260 vierkante meter. In die res van die koetshuis droog die lug wat deur vloei ontelbare wilgertakke uit.

As ons geweet het wat om te verwag in die geval van 'n translokasie, sou ons dit nie gedoen het nie. Maar in retrospek, ons is redelik trots daarop. Bouer Emmanuel Heringer

'n Huis wat asemhaal

Die nuwe gebou voldoen aan die lae-energie huisstandaard EnEv 30 en bestuur steeds sonder beheerde ventilasie. Dit word moontlik gemaak deur die konstruksie van die nuwe buite- en binnemure: Uit hout, geïsoleer met die ekologiese isolasiemateriaal houtvesels en met kleipleister op die fasade, reguleer die kwasi-asemhalende materiale die kamerklimaat op 'n natuurlike manier. Dit is hoe ekologiese bou en leefwerk werk!
Die nuwe mure is verreken van die hervestigde, ou ondersteunende struktuur geïnstalleer en so die nuwe vertrekke gesoneer. Oud en nuut smelt saam. Dit het vertrekke geskep wat 'n baie spesiale leefatmosfeer uitstraal. Die aanvanklik mal idee is met moeite omskep in 'n toekomsvaste woon- en werkswinkelhuis - vanuit 'n stoorskuur.

Begin fotogalery 4 Wys alles

1. Mynbou in Kolbermoor: Vir 105 jaar het die oop skuur van 'n katoenmeule gedien as 'n pakhuis om turf te droog. Die gebou is eers deur Emmanuel Heringer en sy helpers in detail gemeet en geteken, toe van bo na onder uitmekaar gehaal. Slegs moontlik omdat die ou houtverbindings maklik losgemaak en herbou kan word.

Foto: Emmanuel Heringer

2. Berging: Elke staaf kry sy eie nommer en word op die plan geteken. Sonder hierdie werk sou heropbou heeltemal onmoontlik wees.

Foto: Emmanuel Heringer

3. Konstruksie in Schechen: Die basiese rooster is op dieselfde manier herbou. Die looppad en die trappe is met ou hout herbou.

Foto: Emmanuel Heringer

4de. Voltooiing van die konstruksie: Sommige balke moes natuurlik hernu word en nuwe besonderhede op ander plekke ontwerp word.

Foto: Emmanuel Heringer

Konstruksie data

Konstruksie jaar: 1810
Translokasie: 1899 en 2014
Leefarea: 260 vierkante meter
isolasie: Houtvesels
Boumateriaal: ekologiese

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here