Onkonvensionele houthuis met 'n groen plat dak

Om professionele redes het hulle hoofsaaklik in die noorde van München en in die omliggende gebied gekyk. “Geen eiendom is regtig toegerus nie. Ons het ooreengekom: As ons soveel geld spandeer op ons toekomstige woonstel, dan moet die vonk spat, "sê Andreas Urban. Hulle het intussen van München na die nabygeleë Freising verhuis, waar hulle toevallig gehoor het van 'n klein, kompleks om te bou en dus goedkoop stuk grond. Hulle nuuskierigheid is geprikkel. In die middel van die klein dorpie Dietersheim naby Garching het 'n L-vormige stuk grond vir meer as 15 jaar braak gelê. 

Inspireer vertroue

Die eiendom is deur die argitek Nepomuk Wagner vir 'n vriend bemiddel. Wagner woon en werk self in die dorpie en het al verskeie huise hier gebou. In die eerste paar praatjies kon hy van die bekommernisse van die Urbans oor 'n nuwe gebou wegneem. Albei kante het besef dat daar 'n basis van vertroue is. Die Urbans het die beplanner met 'n ontwerp opdrag gegee. Hul uitgangspunt: “Ons het 'n duidelike idee van die huis nodig en ons moet kan staatmaak op die feit dat die begroting nagekom sal word. "

Kreatiwiteit verlang

Een uitdaging was om die spasiëringsareas op 'n relatief smal stuk grond te hou. Boonop was daar nie veel spasie beskikbaar vir die konstruksieterreintoerusting nie. Voordat die argitek Wagner kon begin beplan, het hy die egpaar baie vrae gevra: Hoeveel leefruimte en hoeveel kamers benodig jy? Sou die huis 'n kelder hê of daar kan eerder 'n buitegebou wees? Hoe moet die dakvorm lyk? Is daar enige spesifieke versoeke met betrekking tot die boumateriaal en boudienste? En natuurlik die vraag van alle vrae: Hoeveel begroting is beskikbaar? Wagner onthou hierdie dialoog met liefde: "Die kliënte was oop vir onkonvensionele idees en het geen klaargemaakte beelde in hul koppe gehad wat hulle wou sien realiseer nie. “So 'n nuuskierigheid en die moontlikheid om die gebou-eienaars positief te kan verras, is 'n droom vir alle beplanners. Met die antwoorde wat hy gevind het en die spesifikasies van die ontwikkelingsplan, het Wagner met die ontwerp begin.

In die tweede ry is 'n onkonvensionele houtstruktuur met 'n groen plat dak amper ongemerk gebou.Nepomuk Wagner, argitek

Beplan pragmaties

Die eerste konsep was reg en het die Urbans beïndruk. Die oop vloerplan op die grondvloer met sy twee "woonkamers " en die onbelemmerde uitsig oor die tuin het hulle die duidelike idee gegee wat hulle nodig gehad het. Die argitek het 'n reghoekige struktuur ontwerp wat bowenal punte kry met sy konsekwente en eenvoudige detailoplossings. Reeds in die beplanningsfase is gesorg om so goedkoop moontlik te bou om die begrotingsteiken te haal. Dit was selfs effens ondersny. Weens die wye oorhang van die plafon in die weste en suide was daar geen behoefte aan eksterne somerhittebeskerming nie. Die binnemure is bo-op mekaar en staalstutte dra die plafonvrag op die oop grondvloer. 'n Buitegebou word as 'n keldervervanging gebruik. In plaas van vloer-tot-plafon vensters op die boonste verdieping, is daar 'n trap. Dit het die groen dak baie makliker gemaak om te implementeer. Slim maatreëls om begroting te bespaar sonder om lewensgerief in te boet. 

Vloerplan van die houthuis 2 foto's

Die reghoekige struktuur is 16 x 7,70 meter groot en is met 'n houtraamkonstruksie gebou. Daar is slegs vloer-tot-plafon vensters na die suide en weste. Die vragte word via staalstutte daarheen gedra. Gesinslewe vind plaas in 'n groot, oop ruimte, so goed gesoneer dat almal 'n plek kan kry om TV te kyk of te lees. Daar is selfs plek vir 'n woonstel van 27 vierkante meter op die grondvloer en sy huurinkomste help met finansiering. Indien nodig, kan hierdie area met die hoofwoning verbind word. ’n Goedvoel-vloerplan wat reeds aan die toekoms dink.

Foto: Elke Gropper Begin fotogalery

Die reghoekige struktuur is 16 x 7,70 meter groot en is met 'n houtraamkonstruksie gebou. Daar is slegs vloer-tot-plafon vensters na die suide en weste. Die vragte word via staalstutte daarheen gedra. Gesinslewe vind plaas in 'n groot, oop ruimte, so goed gesoneer dat almal 'n plek kan kry om TV te kyk of te lees. Daar is selfs plek vir 'n woonstel van 27 vierkante meter op die grondvloer en sy huurinkomste help met finansiering. Indien nodig, kan hierdie area met die hoofwoning verbind word. ’n Goedvoel-vloerplan wat reeds aan die toekoms dink.

Foto: Elke Gropper

Die gebou is 3,00 meter nouer op die boonste verdieping en slegs 4,70 meter diep. Hiervoor loop 'n smal dakterras oor die hele lengte. Die oorblywende area is groen. Die drie kamers kan deur kinders en ouers gebruik word. Bokant die muurpaneel op die grondvloer is die badkamermuur, waarin die toevoerskag vir die water- en elektriese installasie loop. Behalwe om sonder 'n tweede badkamer te klaarkom, verminder die kort en direkte roetes vir die boudienste ook koste.

Foto: Elke Gropper

feite en syfers

Grond: 703 vierkante meter
Leefarea: 166 vierkante meter + 27 vierkante meter
Konstruksie: houtstaander
Argitek: Buero 4 Wagner + Vennoot Argitekte, Dietersheim

Materiale en produkte

Stoele en tafel (terras): Emu, Yard; Bank (terras): Ikea, Havsten; Sytafel: Ikea, Gladom; Rooi stoel en tafel voor die huis: Fermob, bistro; FV-modules: Buderus; Kombuis-eiland: Ikea; Stoof en oond: Neff; Eettafel: Eiermann-raam; Ligte: & tradisie, Gloeilamp; Lig (woonkamer): Flos, Parantesi; Rak: Moormann, FNP; TV: Samsung Serif TV

Laat Jou Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here